Стефан Караманлиев, един от големите ветроходци на България и носител на престижния Златен Глобус „Кор Кароли“.

Шкипер

Стефан
Караманлиев

Роден на 21 Декември 1954 г. Занимава се с ветроходство като професионален инструктор от 1982 г. Завършил Национална Спортна Академия през 1993г. със специалност Треньор по ветроходство и спортен мениджмънт.

Стефан започва да преподава активно още през 1984 г., основава капитанска и ветроходна школа в самото начало на прехода в България. Продължава да се занимава с обучение на мореходци вече повече от 30 години, обучил е много спортни и състезателни надежди на България, голяма част от неговите ученици днес също са и преподаватели в други школи.

Стефан Караманлиев е бивш организатор морски спортове на „Академика“, щатен инстуктор на ОСО, участник в организацията и провеждането на първите сърф походи през Черно море, а също така и на първите в България курсове за сърф инструктори. Участва в учредяването и управителните съвети на Яхт клуб Дорадо НСА и сдружението на яхтените превозвачи БУЛЯХТТУР.

Стефан е носител на престижния Златен глобус КОР КАРОЛИ за плаване до Гуаделупа и обратно до Несебър за 2002 г.

Само за 2001 година е проплавал над 14 000 мили.

Петър Стоименов Karela Sailing | Капитански курсове до 40 БТ. Ветроходство. Учебни плавания с яхта по море. Курсове за шкипери и капитани.

Шкипер

Петър
Стоименов

Роден на 30 юни 1979 г. Занимава се с ветроходство от 2001 г.

Завършил Национална Спортна Академия през 2007 г. със специалност Треньор по ветроходство.

Един от младите надежди на България, участвал в множество регати. Заема позиция инструктор по ветроходство в задължителните курсове на НСА.

Наеман като капитан при яхтени плавания. На снимката Петър е шкипер на борда на 30 метрова яхта, по време на преход от Северна Франция през Гибралтар до Монако.

Работи в Карела Сейлинг като преподавател и инструктор по ветроходство от 2009 г.